Om Solberga Konfektyrfabrik AB
Solberga Konfektyrfabrik startades 1968 av Nisse Velander, tidigare produktionschef på Thule Chokladfabrik.
Han koncenterade sig på de små handgjorda nischprodukterna mintkyssar och marmelad, som än idag är kärnan i produktionen. Även cocosbollar ingick från början i sortimentet.
I 1994 pensionerade sig Nisse och företaget övertogs av den nuvarande ägaren Tony Nilsson.
De breddade sortimentet med knäck, marsipanfigurer, polkagrisar och klubbor.
Allt inom den gammaldags traditionella nischen. Under senare år har även en viss import tillkommit.
Solberga tar stolthet i att alltid leverera produkter av den högsta kvalité.
Vi levererar idag till alla de större restaurang grossisterna, Martin Servera, Axfood, Delicato, Menigo.
Vi säljer äver våra färdigpackade cellofanpåsar till över 250 Ica butiker.
Utöver detta har vi även vår stadiga kundkrets av butiker, museum, kiosker, lanthandlar och mycket annat.
Vi hoppas fortsätta leverera produkter och service av den högsta kvalité!
Solbergas Utveckling
På Solberga Konfektyrfabrik AB försöker vi alltid förnya oss och ser regelbundet över våra produkter efter förbättrningar och vidareutvecklingar vi kan göra.
På senare år har en större del av utvecklingen legat på att hitta nya förpackningsmöjligheter och ge våra kunder möjligheter med eget tryck och design.
Vi är även med på mässor där vi visar upp våra nya koncept samt letar efter nya ideér.
Vi är varje år med på Formex i Stockholm, samt ISM i Köln, Tyskland.
Utöver dessa är vi med på en del andra varierande evenemang under året.